





JOINT SESSION:

PVRI PEDIATRIC & CHD TASKFORCE & UK PEDIATRIC REGISTRY & SPANISH PEDIATRIC PH REGISTRY (REHIPED)

PROGRAM

12.00 WELCOME.

Shahin Moledina. Steven Abman, Mj del Cerro.

Future Prospects for the Pediatric &CHD Taskforce. Members suggestions What would you like the Pediatric & CHD taskforce to focus in the next years?

An Introduction and Update of the PVRI Pediatric and CHD Taskforce: History, Goals and Activities

12.30-13.10 LUNCH.

13.10-13.50 PEDIATRIC PORTOPULMONARY HYPERTENSION.

Moderators: Mary Mullen, Mj del Cerro.

Management of Portopulmonary Hypertension in Spain. Data from REHIPED registry.

Alba Torrent-Vernatta. Vall d Hebrón University Hospital, Barcelona, Spain. 15 min

Management of Portopulmonary Hipertension in Argentina.

Dora Haag, Garrahan Children's Hospital, Buenos Aires, 15 min

Panel Discussion 10 min

13.50-15.00 PEDRIATIC REGISTRIES AND THEIR COLLABORATION.

Moderators: Dunbar Ivy, Steven Abman.

UK registry for Pediatric PH.

Dr Shahin Moledina. GOSH, United Kingdom.15 min

Spanish Pediatric PH registry (REHIPED).

Mj del Cerro. Ramon y Cajal University Hospital, Spain. 10 min

Dutch registry.

Rolf Berger. Beatrux Children's Hospital, Groningen, Netherlands. 15 min

PPHnet Registry.

Mary Mullen. Boston Children's Hospital. 15 min

Panel Discussion 10 min

15.00-16.00 COLLABORATIONS BETWEEN REGISTRIES.

Examples and new proposals.

Moderators: Shahin Moledina, Allen Everett, Rolf Berger.

PPHnet RISK SCORE for Pediatric PH.

Dr. Megan Griffiths. Assistant Professor of Pediatrics. University of Texas Southwestern. 12 min

Panel Discussion 12 min

PK registry score for Pediatric Postoperative PH.

Dr. Andrew Constantine. Royal Brompton.12 min

Panel Discussion 10 min

Collaboration between Pediatric Registries and PVRI. Go Deep Registry.

Dr. Anne Hilgengdorff. Germany 12 min

Panel Discussion 10 min

16:00 NEW RESEARCH ON PEDIATRIC PH.

Moderators: Dr. Rolf Berger, Dr. Usha Raj.

16.00-16.15 Comparing Imaging, Pathology, and Hemodynamics of PH Genetic Syndromes in Children.

Dr Mary Mullen. Boston Children's Hospital. 15 min

16.15-16.30 Pulmonary vein stenosis management at Boston Children's Hospital.

Dr. Kathy Jenkins. Boston Children's Hospital. 15 min

16.30-16.45 Right Ventricular free wall strain in PH.

Dr. Charles Simpkin. Colorado Children's Hospital. 15 min

16.45-17.00 COFFEE BREAK.

17.00-17.15 TRIPLE THERAPY IN PEDRIATIC PATIENTS WITH PAH IN A LATAM CENTRE.

Dr. Humberto Garcia Aquilar. Hospital Veinte de Noviembre, Mexico. 15 min

17.15-17.30 FONTAN KREUTZER PHENOTYPE THROUGH MULTIMODALITY IMAGING AND CARDIAC CATHETERIZATION.

Dr. Ernesto Juaneda, Argentina. 15 min

17.30-17.45 HEART RATE VARIABILITY AS PROGNOSTIC MARKER IN PEDIATRIC PULMONARY HYPERTENSION.

Dr. Nikhil Sunil. Kokilaben Dhirubai Ambani Hospital, Mumbai. 15 min







17.45-18.00 WHAT IS NEW ON RV FAILURE MANAGEMENT AND VAD FOR PEDIATRIC PH?

Dr. Ryan Coleman. Texas Children's Hospital. 15 min

18.00-18.40 FUTURE PROSPECTS FOR THE PEDIATRIC & CHD TASKFORCE. Members Suggestions.

What would you like the Pediatric & CHD taskforce to focus in the next years?

18.40 CLOSURE.

20.00 DINNER & GET TOGETHER FOR PEDIATRIC & CONGENITAL HEART DISEASE.

Task Force members & REHIPED & UK Registry.

Endorsed by:

